Alla inlägg den 28 januari 2009

Av Lili André - 28 januari 2009 21:13


Det är sant. På en skala 1-10 så är du 5.8 lycklig, fick jag veta från en kille som forskar om "människans lycka och välmående".


Pingo och jag tittade på programmet i måndags kväll där forskaren berättade om undersökningar som gjorts för att mäta människans lycka.


Jag som kände mig mycket lycklig i måndags kväll efter en härligt rolig och intressant arbetsdag, sa till Pingo att det där stämmer INTE på mig! Jag tycker att jag är allmänt mycket lycklig varje dag. Jag är en 8 just nu, sa jag och så här tillfreds känner jag mig ofta.


Som oftast, säger maken inte emot när jag berättar om hur jag mår. Han vet bättre än att säga emot något som jag själv påstår mig tro om mina känslor och tankar. Är det så, så är det väl så då, tänkte han säkert.


Med en förnöjdsamhet och lycka på 8 somnade jag gott den kvällen och vaknade som vanligt morgonen efter för en ny härlig arbetsdag.



Då hände det.


Pingo ville ha bilen den dagen och därför skulle han skjutsa mig. Han stressade på mig lite då han blev klar före mig (fastän jag varit uppe en timme längre än honom) och när jag sätter på mig stövlarna för att åka till jobbet kände jag mig otroligt missnöjd. Varför, funderade jag. Känslan kom bara över mig.


Jag kände mig obekväm. Jag hade klätt mig i kläder som jag nöjt köpt in för ett par veckor sedan men ändå kände jag mig missnöjd.

Då sa jag till Pingo. Helt sjukt. Jag känner mig ca 3.6 nöjd just nu, jag som var mer nöjd för bara några timmar sedan..


Jag upptäckte att under 12 timmar så hade min lycka pendlat mellan två olika "livets tillstånd" och på dessa två mätningar hamnar jag på 5.8


Så det var det, det. Forskningen stämmer =)

Ovido - Quiz & Flashcards