Alla inlägg den 22 januari 2009

Av Lili André - 22 januari 2009 19:59


En av de bästa kryddorna som finns för en vardag fylld av energi, är inspiration.

När jag kom hem från Stockholm idag blev jag hämtad av Pingo och han var så nöjd då han precis hade köpt en väggalmanacka. Almanackan består av bilder på motorcyklar av kända märken och årsmodeller från mitten av 1900-talet. Han visade mig bilderna och jag tittade på dem med svalt intresse. Nostalgi och antikvitet lyser om bilderna. Detta är min mans stora intresse sedan ett par år tillbaka, motorcyklar av sorten ”custom”. Att det snart är barmark och att en motorcykelsemester med ”grabbarna” har börjat sin planering, ger honom energi.


Vi inspireras och får energi från olika källor. Den här veckan har jag inspirerats av människor som brinner för att vara delaktig i utvecklingsfrågorna i vårt samhälle med människan i centrum.

Jag är gruppledare för Kristdemokraterna i Gävle och i måndags hade vi vårt månatliga kommungruppsmöte och en ny medlem var med. En kvinna som brinner för kultur- integration och mångfaldsfrågor. Invandrare som anländer till vår kommun och region ska så snart som möjligt integreras i vårat samhälle. De bär på många olika kvalitéer som vi måste ta tillvara på.  När hon berättar om möjliga vägar att arbeta för att förverkliga våra nysvenskars drömmar och behov, engagerar hon så det berör.



I mitt arbete på Högskolan i Gävle, i FÖRST-projektet, arbetar vi för regional utveckling. Att marknadsföra och leverera den kompetens som finns på högskolan. Vi engagerar kommuner, organisationer, näringsliv m.fl samt våra lärare och forskare inom högskolan. I onsdags träffade jag nya medarbetare, lärare från institutionen inom vård. Personer som brinner för samma frågor som vill arbeta tillsammans med oss. Oj, vilken positiv energi det gav!

 

Idag på tågresan hem gjorde jag ett uppehåll i mitt arbete och lyssnade på Pink och låten So what. Pink, såån skön tjej, såån skön låt! Jag ska ge den låten som förslag till ”bandet” jag sjunger med, att öva den på söndag på vårt rep. Den låten kommer att ge gruppen energi.


 Lyssna: http://www.youtube.com/watch?v=dJZDsJ8UU64    =)


Låt dig inspireras, inspirera andra – det är livet!




Ovido - Quiz & Flashcards