Alla inlägg den 9 januari 2009

Av Lili André - 9 januari 2009 22:51

Dagen börjar med ett möte på Gävle Energi där jag och några kollegor,  tillsammans med den energiska VD'n Per Laurell, fortsätter med planeringen av ett diskussionsseminarium vi ska ha i mars med regionens energiföretag. Vi ska genomföra en gemensam satsning, näringsliv och högskola, för att energiområdet skall utvecklas framgångsrikt i regionen och bli det bästa i Sverige, både inom verksamheten och utbildningen.


Jag fortsätter hemmåt för att ta hand om en del uppgifter jag fick med mig från mötet. Läser och svarar på mail. Ringer några samtal.


I slutet av månaden ska jag vara moderator på ett seminarie om Rättvisemärkt då Kristdemokraterna har sitt årliga Kommun- och landstingsdagar i Örebro. Jag fortsätter att kontakta de medverkande för att jobba fram ett bra program.


Kl.12.30 åker Pingo och jag till fängelset på Upplandsleden här ute i Bomhus. Fängelseprästen Hans Ivarsson har bjudit in oss för att sjunga våra sånger för internerna. Vi tar med oss ljudanläggning, gitarr, som Pingo spelar och ett munspel som jag börjat lära mig spela ;). En timme i fängelset gav  många intryck. Det är fantastiskt att få träffa dessa killar och se vilket arbete fängelseprästen gör där inne. Här är 12-stegsprogrammet som jag tidigare skrivit om, mycket aktuellt.

Efter fängelsebesöket var det bara att skjutsa hem sånganläggningen och Pingo till sitt arbete för att själv åka tillbaka till jobbet.


Ett möte om det tilltänkta "Teknikens hus" i högskolans regi var planerat. Detta projekt är såååå viktigt och sååå smått komplicerat i dagsläget. Kan bara säga att det är babysteps som gäller som måste resultera i dinosauriesteps och det är bara att ha tålamod och trycka på rätt knappar..


Hem igen för att åka till Grötfest för medlemmar i Kristdemokraterna. Här håller jag i programmet som består av underhållning och lite politik. Intervjuar nya medlemmar och förtroendevalda. Ser till att allt flyter och så ser jag till att Pingo och jag också här sjunger några sånger - Det är lika bra att ta i, allt på en gång när vi ändå är i gasen.


Nu ligger jag i sängen och är helt slut! Nu har jag verkligen kommit in i vardagen och börjat jobba på riktigt! Det är inte så ovanligt att jag lämnar hemmet vid 07.30 och kommer hem efter kl.22.00, men att en dag innehåller så mycket olika inslag som detta är väl mer ovanligt. Det som jag inte har prioriterat och "klämt" in idag är träningen, men den tar jag imorgon, för återhämtning av dagens happenings =)


Nu ska jag bara slappa och sooova tills morgondagen sol står högst på himlen.

Gooooood Naaaaaatt!!!!

Ovido - Quiz & Flashcards