Alla inlägg under november 2012

Av Lili André - 6 november 2012 15:24

Idag har vi simmat bland de största akvarium som finns, havets akvarium :) Helt fantastiskt! Resan kostade 150 kr per person.


Vi startade med drygt en timmes båt ut mot öarna. Ca 15 thailändska killar jobbade. Vi snorklade vid tre öar. En av killarna visade oss akvariet och styrde oss mot fantastiska korallrev. Både Pingo och jag tänkte på vår svåger Lasse som äger ett par riktigt stora och välomhändertagna akvarium. Han skulle vara med oss :)


En kille från Sandviken snorklade i samma team som vi, han hade en vattentät kamera, de bilder som vår guide tog samt en härlig film får vi del av när vi kommer till Sverige:)


Vi blev otroligt väl omhändertagna. God mat i form av buffé, grilltallrik och färsk frukt samt underhållning. Jag fick berättat för mig att Victor breakade med en av personalen (själv stod jag på akterdäck i solen) på tillbakareasan var jag med på underhållningen, då bröt han arm. Vi fick se många reptrix, så nu vet vi var Janne Myleus fått sitt reptrix ifrån :)


Victor tycker allt vi gör är bättre än den vi gjorde igår. Han tycker att det är roligt när olika kulturer möts.


Imorgon blir det Speedboat ill nästa boende. Ön Koh Kood, ännu lugnare än den plats vi nu lämnar..


Av Lili André - 5 november 2012 16:39

Mot kajen. Det blåser snålt på havet. Ca 30 ungdomar och vi stationerar oss i fiskebåten och vi far ut i mörkret. Fiske så här mitt i natten, tänkte jag, (även fast klockan bara är 18.00) vad blir det för fisk? Väl ute på havet, ca 3 km från strand, ankrar vi och alla får ett var sitt kastspö. Vissa fick tunga drag vi fick ett flytdrag. Flytdraget flöt lite slött på havsytan, självklart inte en fisk så ytligt. Andra fick ett drag som var tyngre och de drog upp någon bläckfisk då och då. När de tre inhemska dykarna hade dykt klart och fått två större fiskar, avslutade vi och vände hemåt.

Blåsten hade mojnat men istället blixtrade det rejält över havet. En halvtimme senare, runt 21.30, var vi tillbaka till Cliff Cottage.

Nu flummar vi på altanen ut mot mörka havet. Jag bloggar och Victor och Pingo tittar på Solsidan :)

Snart blir det läggdags. Vi har en nattgäst, en 5cm lång ödla. Pingo nöjd och Victor mindre nöjd då han sover på en madrass på golvet.

Imorgon blir det snorkla och besök på 5 öar. Återigen upp i ottan :)

Av Lili André - 5 november 2012 11:27

Vi lämnar en reception som under de två dagar vi tillbringat i Kai Bei har förvandlats till en riktig exklusiv ingång. Lyxigaste stället i Kai Bei.

Anländer till vårat tredje mål på resan. Koh Changs södra udde. Vi möter en miljö än mer ödslig och enkel. Receptionen och det allmänna tv-rummet ligger som en altan mot havet.

Pingo gick på den allmänna toaletten som var stationerad under bar himmel, nu är det på riktigt, tycker han. Han förväntar sig lite större insekter och ödlor också... Hmm, tycker jag. Själv tampas jag med 10-15 otäcka myggbiten som vätskar. Det börjar lägga sig nu med de är riktigt röda.

Ikväll åker vi på en fisketur och imorgon blir det ut på öar för att snorkla. Äventyren fortsätter :))

Av Lili André - 4 november 2012 09:07

Går längst stranden i Kai Bei. Det är mer sten och bråte i vattnet här än vid White Sand Beach. Ändock är det nya trädformer som vi möts av.

Trädet med hängande "hår" får mig att tänka på en av mina favoritfilmer "Avatar", kunskapen och livets träd som var Avatars "moder".

Av Lili André - 4 november 2012 04:59

Upp i ottan för en fantastisk frukost at KB Resort. Kl 9 hämtas vi med privatbil för att komma till Elefant stallet. Rida på elefant blir dagens äventyr.

Victor tycker att bergen är vackra, han saknade apor i träden. Resan med elefanten var spännande då han ibland funderade på om elefanten skulle snubbla i den leriga, kuperade terrängen.

Pingo tyckte att det var en avslappnande ridtur. Äntligen fick han känna på elefanthud. Det var en naturupplevelse.

Jag var glad att turen bara var en timme lång. Skumpigt med en elefant som bara ville äta av djungelns träd. Vår skötare fick ta i hårt med käppen och elefanten skrek. 25 år var båda elefanterna.

Turen var en upplevelse i djungeln tecken. Riktigt coolt att få vara med om detta :)

Av Lili André - 3 november 2012 15:10

Besök på kultrestaurangen Porn's Bungalows, en genuin Thailändsk restaurang. Ett enkelt ställe med genuint mathantverk. Trevlig stund med gott skratt :))

Av Lili André - 3 november 2012 12:19

Så får vi uppleva vårt första monsunregn. Jag hade precis duschat. Annars hade jag ställt mig ute i regnet. Mörkret faller med regnet. Nu ska vi försöka hitta ett matställe som vi blivit rekommenderade att besöka. Porn's Bungalows.

Av Lili André - 3 november 2012 12:14

Vi anländer till ett betydligt mindre ställe där huvudgatan ser ut som en bakgata på landet. KB Resort receptionen ser ut som ett skjul utan facilitetet. Vad är detta, tänker jag. Boendet var inte så billigt heller.

Gående mot vår boende möter vi ett nybyggd modern huvudbyggnad med restaurang. Bungalows i en vacker trädgårdsmiljö. Vår Bungalow ligger med utsikt över havet. Åter igen, fantastiskt! Vi ser oss omkring på den lilla huvudgatan, äter pasta och kycklingfärs och får en liten stund på stranden. Mycket varmt med lite blåst.

Ovido - Quiz & Flashcards