Alla inlägg under november 2012

Av Lili André - 13 november 2012 11:09

Christer, Mickes vän som hyr ut villan till oss, tar oss med till ett riktigt kultställe i utkanten av Pattaya för att äta. Det är Christer och hans tjej, Micke och hans härliga flickvän, Arn, hennes tonåringar och vi som samlas till middag :).

Stället måste vara en gammal lada, det ser ut som så, pimpad med massa amerikanska föremål i form av famla bilad, mopeder, vietnamsoldater, gammal filmprojektor, coca-cola skyltar mm.

Detta blev en riktig inhemsk måltid. Det beställdes mat som täckte hela bordet för oss nio personer. Haj, kyckling, räkor, biff, seafood, fisk. Allt från riktigt stark krydda till sötsur smak. En helt underbar upplevelse med underbart sällskap :)

Vilken förmån det är att träffa människor som bor på stället så vi kan möta de som kommer härifån och kunna besöka platser dit inte turisterna går. Trevligt ! :D

Av Lili André - 13 november 2012 10:34

Vännen Micke har ordnat ett fantastiskt boende åt oss här i Pattaya, de två nätter vi kommer att stanna här. Det är en mindre villa i Pattayas Beverly Hills med vakter vid ingången till villaområdet och höga vackra murar runt villorna. Pool, tvättmaskin, två stora fina sovrum med egen toalett, är bara en del av faciliteterna i villan :) jo, Wi-fi finns också till både min och Victors glädje. Jag kan blogga och Victor kan koppla upp sig till omvärlden och Sverige :)

Victor är helt överväldigad över det lyx han tycker sig komma till. Ett eget rum, en egen toalett och en säng som är 2 m bred. Han vill nu bara tillbringa tiden i villan. Nåväl, det kan han ju inte ändå utan senare på kvällen åker vi ut för att äta. Det kommer i nästa blogg :)

Av Lili André - 13 november 2012 10:26

Nästa resa är en timmes bilfärd från Ban Phe till Pattaya. Vi ska besöka denna omtalade stad och träffa min goda vän Micke.

Micke möte upp oss i Jomtien, ett lugnt och fint område i Pattaya. Han ger oss en sightseeing i området vi bor i och vi går längst Jomtien Beach. Den beacherna har inte samma kvalitet som de andra beacherna vi besökt men det är helt OK, vi är kär för stadsliv och shopping. Nu är det slutbadat och slutsolat :)

Vi blir fortsatt guidade till shoppingcentret och beachen inne i Pattaya. För att komma dit åker bi Bathbussen, ett mycket trevligt och enkelt sätt att ta sig fram här. Det är hääärligt med stadsliv!

Av Lili André - 11 november 2012 20:44

Här kommer foton från vår sightseeing på ön Koh Samet, skumpande fram på moped. Vi hittade ett laundry-ställe och fick våra kläder tvättade för 50 kr. Annars finns det liknande utbud av stränder, mat i olika former och klädaffärer som på Koh Chang.

Av Lili André - 11 november 2012 14:23

Eldshow på Koh Samet är unga killar på ca 9 år, vältränade, skickliga och modiga killar underhåller hela stranden. Bössan går runt efter uppvisningen. Välförtjänta pengar. Riktigt målmedvetna och kreativa killar.

Av Lili André - 11 november 2012 14:12

Vi fick tips från Anki Forsberg om boende på Koh Samet. Ao wongduan, en av de bästa beacherna, kan vi hålla med om. Pingo har åkt mycket motobike på ön. Kan alla vägar nu. Ön är 6 km lång och vägarna är helt ruttna, enligt Pingo, men cross är kul :). Victor åkte bak på Pingo och han tycker att det känns som att man är vilsen i en pissoar !!

Vi kunde inte få boende på Tom Pizza då det var fullt men vi har ätit där vid två kvällar. Trevlig sittning med bra internetuppkoppling :) Anki, beviset att vi varit här ser du på vårt foto :)

Av Lili André - 10 november 2012 11:57

Vi valde Koh Kood express (rekommenderas) för att komma till fastlandet och till staden Trat för att sedan åka vidare mot ön Koh Samet. Denna gång hade vi inte en aning om vad vi skulle välja för färdmedel uppåt landet. Det fanns inte heller så mycket information på internet.

Väl framme vid piren Laem Ngop klämde vi in oss i en överfull songthaew, en taxi med flak för passagerare. Taxichauffören körde med hög hastighet, vilket kändes oroande för säkerhetsfolket från Sverige (läs: fam Andre). Vi blev avsläppta vid en busstation och en chaufför kom fram och tog våra väskor och sa taxi till Koh Samet 2000 bath. Jag trodde vi skulle åka buss men chuffören påstod, springande mot sin bil med en av våra väskor att det inte gick några bussar.

Resan på drygt två timmar gick lugnt tillväga. Chauffören rockade sin musik, som också var vår musik, hårdrock, genom den buddistiskt färgade landet. Han tog sig några cigaretter under färden, med nedvevad ruta. Resan var en upplevelse i sig..

Av Lili André - 10 november 2012 09:57

Landat på sista ön för denna resa, Koh Samet. Lite som att komma till Mallorca. En strand, mycket barnfamiljer, försäljning av stora plastdjur som man kan luta sig emot i vattnet.

Kvällen bjöd på härliga sittningar längst stranden. Mycket grillat och typisk Thailändsk strandmat.

Internet är inte så stark så denna gång kommer inte några bilder ut. Ska försöka hitta något sätt att ladda upp bilder.

En dag och två nätter kvar på ön sedan åker vi vidare till Pattaya.

Ovido - Quiz & Flashcards